Området byder på mange muligheder for udflugter, vandreture, cykelsport etc, man kan bade i floden, Panaro eller en af bifloderne - og i den offentlige pool i Pavullo. Der er få udenlandske turister, og man finder derfor et "uberørt" stykke Italien, med rigtig mange gode tilbud både, hvad angår kultur, fritid - mad og vin. Det er et aktivt landbrugsområde, hvor der fremstilles parmesanost, parmaskinke, aceto balamico etc.

Casa Alma ligger på bjerget Monte Gaiato i ca. 600 m højde. Det ligger i en lille “Borgo” med ca. 5 andre huse - nedenfor huset ligger en kirke. Den lille enklave kaldes gamle Gaiato. Huset er danskejet fredet ejendom og nænsomt istandsat af ejerne. Placeringen er fantastisk ud til en floddal og med åben udsigt til højderyggen på Appeninerne. På toppen af bjerget ligger der en gammel ruin. - se herunder.  Det er en fin men stejl gåtur op bagved huset.

Man kommer til huset igennem en skov med almindelig (bjerg)vej - det sidste lille stykke op til huset (ca. 20 m) er ligeledes asfalteret og fint, men meget stejlt og smalt. Opkørslen ved selve huset er lidt stejl, - der er parkeringspladser v. huset.

Nærmeste indkøbsmuligheder er i det “ny” Gaiato knap 2 km, hvor man finder to små købmænd og en cafe. Nærmeste større by med flere supermarkeder, cafeer, marked etc er  Pavullo ca. 6 km.
 

Bjerget Gaiato lige bag vores hus. Med tårnet "Torre di Gaiato". Nu en ruin, men engang en vigtig del af områdets forsvarsværk. Tårnet hørte til Borgen på Monte Cucculo, og her tændte man bål som advarsel hvis fjenderne fra Toscana kom for nær. I bedste ringenes herre stil!

Af nærmere mere kendte byer er Modena 50 km, Bologna 70 km, Maranello (Ferrarifabrikken), Sestola , cimone (Skisport om vinteren, men absolut også et besøg værd om sommeren).

I bil fra København: 1.540 km
I bil fra Århus: 1.740 km
- der er motorvej hele vejen frem til Modena
- de sidste 50 km på landevej.

Nærmste lufthavn er Bologna - ca. 70 km - 1,2 t kørsel
SAS flyver fra Kastrup til Bologna

Alternative muligheder:

Lufthavne + tid i bil
Milano 220 km ca. 2,5 t
Bergamo 230 km ca. 2,5 t
Venedig 230 km ca. 3 t
Verona  150 km ca. 1,6 t
Firenze 210 km ca 2,2 t
Pisa 130 km ca. 3 t (bjergkørsel)
 

 

.


Vis stort kort

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk